Interview

INTERVIEW

Afgelopen zondag was ik LIVE op Instagram, hier heb ik wat verteld over mijzelf en mijn werk als diëtist..
Heb je het gemist? Lees hieronder dan het verhaal…

Mijn naam is Priscilla Tasche, ben 34 jaar, ben geboren in Zwolle, ben op mijn 22e naar Amsterdam verhuisd om te studeren en woon nu sinds 3 maanden in Rotterdam, waar ik praktijk aan huis heb.

Er zijn een aantal vragen ingezonden die ik op volgorde zal behandelen;

WELKE OPLEIDING HEB JE GEDAAN OM DIËTIST TE WORDEN EN WAT ZIJN JE SPECIALISATIES?
Ik heb de opleiding voeding & diëtetiek gedaan op de Hogeschool van Amsterdam, dat is een HBO studie. Daardoor mag ik de titel ‘diëtist’ dragen, deze titel is beschermd door de wet BIG. De titels consulent, specialist, deskundige etc zijn niet beschermd en iedereen mag zichzelf in principe zo noemen. Dus alleen bij een ‘diëtist’ weet je zeker dat die persoon een HBO studie heeft gedaan en voldoende kennis heeft.
Daarna heb ik een aantal POST HBO cursussen gevolgd zoals sportdiëtetiek, overgewicht & obesitas, kinderen & overgewicht, ondergewicht & COPD en daarnaast heb ik een speciale interesse in voeding bij zwangerschap, dus vóór, tijdens en na de zwangerschap, zwangerschapsdiabetes en borstvoeding.

HOE LANG BEN JE NU AL DIËTIST?
Ik ben nu 5,5 jaar zelfstandig diëtist. Ik doe consulten in mijn eigen praktijk, maar werk ook regelmatig aan projecten samen met sportscholen, ik geef les op de HvA, dus mijn werk is daardoor heel divers en nooit saai!

HOE GAAT EEN DIËTIST TE WERK?
We beginnen natuurlijk met een intake en op basis van iemand z’n lifestyle (incl gezondheid en beweging), voorkeuren (wat wel of niet lekker om te eten) en doelen wordt een persoonlijk voedingsplan opgesteld. Vervolgens wordt er door middel van coaching (face2face en of online) steeds in stapjes naar het doel toe gewerkt.

WAT DOE JE ALLEMAAL OM UP TO DATE TE BLIJVEN EN JEZELF TE ONTWIKKELEN?
Als diëtist sta je ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP) en om daar ingeschreven te mogen staan moet je elke 5 jaar een aantal punten behalen. En om die punten te kunnen behalen moet je bv naar symposia gaan, bijscholing volgen, zelf les geven, een boek schijven etc etc. Het is eigenlijk een beetje als studeren op de HBO.

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN DIËTIST ZIJN?
Ik vind het leuk om met mensen te werken, mensen meer kennis te geven zodat ze op basis van hun kennis betere keuzes kunnen maken. En daarnaast is elke casus anders. Ik zie het elke keer als een uitdaging de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen en samen het doel te behalen. Wanneer iemand z’n doel behaalt, geeft dat natuurlijk veel voldoening.

WERK JE ALLEEN OF MET EEN TEAM?
Ik heb de afgelopen jaren vooral alleen gewerkt. Natuurlijk werk ik als onderdeel van een team bij GOH concept. Maar vanaf juli komen er 2 diëtisten op zzp basis bij mij in de praktijk werken. Ik zal ze binnenkort beiden aan jullie voorstellen. Sadhana en Denyse heten ze  

VOLG JE ZELF EEN DIEET?
Ik volg geen dieet, dat woord mogen mijn clienten ook niet gebruiken. Maar ik volg een vegetarisch voedingspatroon met af en toe een uitschieter, dus ik kan mijzelf beter een flexitariër noemen denk ik.

WAT IS NIEUW?
Nou vanaf juli gaat de praktijk in Rotterdam open dus dat is super leuk en spannend. Wat nieuw is, is dat we gaan werken met maand thema’s . Dus bv een maand in het teken van overgewicht of diabetes of sportvoeding etc.
Die maand zullen we extra veel info over dat onderwerp gaan geven door middel van blogartikelen, webinars, voorlichtingen etc.

Het is een lap tekst, hopelijk vond je het leuk om te lezen!